Erion Veliaj – njeriu i duhur për Tiranën dhe së shpejti kryeministër

Për herë të parë që nga mbarimi i luftës së dytë botërore – ndoshta edhe më herët akoma – kryeqyteti ka më në fund një kryetar bashkie që është praktikant fetar.

Natyrisht që kryeqyteti është një konglomerat origjinash, interesash, rracash e natyrisht besimesh, por një besimtarbqë nuk vjen nga asnjëra prej feve tradicionale është një gjetje ideale.

Veliaj që shumë i ri ka praktikuar besimin e tij pranë baptistëve , së bashku me një grup djemsh të tjerë, të cilët tashmë janë edhe ata në poste drejtuese në administratën dhe qeverinë e rilindjes.

Ky djalosh bashkë me grupin e tij janë dëshmia e gjallë e tolerancës dhe bashkëjetesës fetare tek ne. Edhe pse nëpër klube, lagje, facebook shqiptarër zihen e acarohen me njëri – tjetrin për çështje feje, kur vjen puna tek votimi, muslimanë e katolikë, bektashinj e ortodoksë, i lenë mënjanë përkatësitë dhe zgjedhin t’i qeverisë besimtarin praktikant të një sekti të vogël në Shqipëri, siç janë baptistët.

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

1 Comment

  1. Ahmadin nexhafi eshte sunit dhe ky bastard I ardhur nga aii nuk mund te jete mut tjeter pervec nje Llum I tille, koha e ketrij vemjes ka perendu qe me vdekjen e. Soros

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*