Fjalë e llogje nga Brukseli. Nga Genc POLLO

 

Është pothuajse e ditur se rekomandimi i nesërm i Komisionit Europian për hapjen e negociatave me Shqipërinë do të jetë me kushtëzime dhe vendimi i vendeve anëtare të BE-së për këtë, do të merret ne fund te vitit 2017 ose ne maj 2018. 
Kjo nuk ndryshon çfarëdo që të thotë a të bëje PD, PS dhe eurodeputetët. Sot  në Bruksel përfaqsuesit e PD votuan që BE të ketë si kushte dekriminalizimin e shtetit, dekanabizimin e fushave@maleve, zgjedhje të lira e të ndershme e anullimin e konçesioneve (PPP) gjakpirëse. Kjo është mënyra më e mirë sesi Bashkimi Europian mund të ndihmojë shqiptarët e shtetin e tyre gjatë 12 muajve të ardhshëm. Si dhe me një vendim pozitiv për negociatat ne dhjetor 2017 apo maj 2018. Llafet e tjera janë lloqe hedh-hi-syve.
Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*