Gënjeshtari i Soros në Tiranë, Andi Dobrushi! Nga Avokati Altin Goxhaj

(nga dokumenti sekret i Soros i zbuluar nga Wikileaks)
Ja si genjeu sot Drejtori Dobrushi i Soros! Lexoni se si Fondacioni Soros planifikoi qe ne 2013 ne « Strategjine e Sorosit 2014-2017 » qe ti kerkoje Mazhorances te bente Reformen ne Drejtesi dhe per mungese votash te mjaftueshme edhe Opozites! Madje ja si planifikonte t’i kerkonte Ambasades Amerikane dhe Delegacionit Europian te ushtronin presion qe te partite te pranonin Reforma e Sorosit ne Drejtesi! Dhe si planifikonte te organizonte protesta «popullore» qe te behej Reforma e Sorosit!
http://dcleaks.com/…/albania.-osfa-revised-2014-2017-strate…
Andi Dobrushi Drejtor i Soros doli sot dhe tha ne TV se Fondacioni Soros eshte teresisht shqiptar dhe e ka mbeshtetur Reformen se ia paska kerkuar Kuvendi! Tha edhe se jane te pavarur  
Por sipas vete Projektit te Reformes ne Drejtesi qe vazhdon te mbahet sekret nga Dobrushi (qe pas 2 vjetesh qe une e akuzoj publikisht tha per here te pare “nuk fshihemi” dhe “jemi te hapur per tu pergjigjur cdo kujt”) el se projekti nuk eshte bere Dobrushi por nga
Ja cfare thote vete Fondacioni Soros qe ne 2013 ne Strategjine e tij 2014-2017: REFORMEN E IDEOI DHE UDHEHOQI SOROSI (kishte vite qe punonte per kete dite) DHE ISHTE SOROSI QE I KERKOI PARLAMENTIT, PARTIVE, AMBASADES AMERIKANE DHE KE TE PERFSHIHESHIN!!! Ky dokument sekret eshte zbuluar nga Wikileaks dhe DC Leaks!

Ja kush e kerkoi, ideoi, financoji, drejtoji dhe realizoji Reformen ne Drejtesi:

Kush di anglisht le te lexoje me poshte ne origjinal:

“… I ngritur që në diskutimet zgjedhore 2013, tani është koha optimale për fondacionin të kapë momentin dhe të fillojnë përpjekjet e saj për reformën kushtetuese. Fondacioni Soros është organizata më e e mirë e mundshme në Shqipëri për të marrë në këtë sfidë. Ajo ka fuqinë organizuese të nevojshme për të përfshirë në të gjithë palët dhe numrin më të madh të aktorëve vendas dhe ndërkombëtar të nevojshme për këtë fushatë. Ajo shihet si neutrale politikisht në një shtet të paepur nga polarizimi politik. Ajo tashmë ka përgatitur disa studime në legjislacionin lidhur me komisionet parlamentare hetimore, pavarësinë e gjyqësorit dhe Gjykatën Kushtetuese. Kjo fushatë do të ndërtojë në konkluzionet dhe rekomandimet e këtyre ccështjeve.”

“… Koalicioni i sapozgjedhur qeverisës është zotuar për të reformuar kushtetutën. OSFA do të punojë me të, ku është e mundur dhe e përshtatshme, për ta mbajtur atë në këtë angazhim, duke punuar për ta udhëhequr dhe ti japë formë rezultatit të saj. Qeveria ka 84 nga 94 vota që kërkohen për të ndryshuar Kushtetutën, që do të thotë se ndërtimi i konsensusit me opozitën do të jetë i nevojshëm (dhe është shumë e dëshirueshme nga pikëpamja demokratike). Duke marrë një rol aktiv në këtë proces Fondacioni Soros do të sigurojë që reforma kushtetuese të kalojë në një proçes transparente, përfshirës dhe demokratik çka janë gjëra që asnjëra nga partitë politike nuk janë të besueshme për ta bërë.”

“… BE-ja dhe SHBA kanë ndikim të rëndësishëm dhe kanë rolin e levave në Shqipëri dhe Fondacioni Soros do të lobojë pranë tyre për tu kërkuar që të rivendosin kontrollin dhe balancat e mjaftueshme në vend (duke I përfshirë ata për ta kthyer në një kusht të negociatave të mëtejshme për anëtarësim në BE).”

“… Si e tillë, Fondacioni Soros ndihet i detyruar për të marrë në këtë sfidë. Fondacioni Soros do të ndjekë ndryshimet kushtetuese që shtyjnë Shqipërinë drejt duke u bërë një shtet i institucioneve dhe jo një shtet i partive.”

“… Ndërsa do të punojë me forcat politike, Fondacioni Soros do të mbledh grupet e palëve të interesuara për të analizuar dobësitë e Kushtetutës, zhvilluar propozimet e reformës, organizojë debate publike për këto propozime, dhe, më e rëndësishmja, të organizojë mitingje të popullsisë për të kërkuar reforma kushtetuese.”

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*