Ja cili vend i botës është mjëft atraktiv dhe interesant

Dihet që Norvegjia është një nga vendet më të zhvilluara dhe me mirëqenien më të lartë në botë. Por çudirat në këtë vend nuk kanë të mbaruar. Duke parë galerinë që kemi përgatitur do të njiheni me disa prej tyre.

  1. Që nga Lufta e Dytë Botërore e këtej në Norvegji janë vrarë vetëm 10 policë. Ndonjëherë, Forcave policore norvegjeze nuk u duhet të qëllojnë madje as edhe një herë të vetme gjatë gjithë vitit.

2. Në Norvegji është e ndaluar të kapësh macet nga qafa. Nëse e bëni një gjë të tillë, gjobiteni

3. Në Norvegji ekziston një qytet me emrin “Hell”, që në anglisht ka kuptimin “ferr”

4.Norvegjezët janë ata që i mësuan japonezët në vitet ’80 si të bëjnë sushi me salmon

5. Striptiz (striptease) në Norvegji pranohet si art dhe një profesion i tatueshë

6. Në qoftë se ju botoni një libër në Norvegji, qeveria të blen 1 000 kopje për t’ua shpërndarë bibliotekave në të gjithë vendin

7. Norvegjia është vendlindja e sportit të skive. Fjala “ski” në norvegjisht do të thotë “copë druri”

8. Me përjashtim të rasteve të detyrueshme për arsye shëndetësore, në Norvegji është ndaluar tredhja e qenve

9. Në Norvegji çdo i burgosur ka internet në qelinë e tij. Burgjet norvegjeze janë më luksozet në botë

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*