Kryeministri Rama nuk e do Europën, por e përdor truk për të instaluar Pushtetin e tij Monark Jakup B. GJOÇA

Kryeministri i Çekisë para 3 ditësh dha dorëheqjen, sepse ministri i Financave të kabinetit të tij akuzohet për mashtrim me tatimet. Kryeministri Çek i kishte kërkuar paraprakisht dorëheqjen ministrit (i cili është kryetar partie i koalicionit qeveritar), por ministri i Financave kundërshtoi.
Kryeministri Çek nuk mund të bashkëqeveriste me një ministër, mbi të cilin rëndojnë akuza publike për mashtrim me tatimet, ndaj dha dorëheqjen. Ky është standarti i Demokracisë. Kryeministri nuk mund të presë (në Kohë) Drejtësinë, derisa të hetojë dhe gjykojë korrupsionin e ministrit. Në Demokraci kur, ministri, kryeministri akuzohen publikisht për Korrupsion, ose japin me transparencë të vërtetën dhe bindin që akuzat janë shpifje, ose japin dorëheqjen, për t’i lënë Drejtësisë mundësinë të hetojë e lirë nga Politika! Nuk ka rrugë të mesme.
Dorëheqja politike përballë akuzave për korrupsion, nuk është provë faji. Nëse Drejtësia jep gjykimin se akuzat për mashtrim ndaj kryeministrit, ndaj ministrit janë shpifje, atëhere, ky politikan fiton më shumë kredo politike te populli, te elektorati i vet.
Dorëheqjes i tremben vetëm kryeministrat dhe ministrat e e korruptuar, sepse mendojë se Pushteti do t’u japë “imunitet” ndaj drejtësisë.
Ambasadori i SHBA LU, në nëntor 2015 akuzoi publikisht ministrat e korruptuar të qeverisë së Kryeministrit Rama, që pengojnë Reformën në Drejtësi.
Kryeministri Rama, jo vetëm që nuk pati ndjeshmëri politike të kërkonte dorëheqjen e ministrave të korruptuar, por injoroi akuzat publike të Ambasadorit të SHBA, duke deklaruar menjëherë, që Ai, si kryeministër, nuk do të shkarkojë asnjë ministër të Korruptuar.
Atëhere, sa besueshmëri ka një kryeministër si Rama, se ka vullnet politik që Shqipëria të Integrohet në Europë, kur qeveris me ministra të korruptuar?
A mundet që Bashkimi Europian të ketë partner politik një kryeministër të korruptuar, si Edi Rama?

Presidenti i ri i Francës, Emanuil Macron ishte kandidati i pavarur, domethënë, kandidat pa mbështetjen e asnjë partie tradicionale, në garën për zgjedhjen e Presidentit. Hera e parë, që në Historinë e Francës, një kandidat i paparti fiton. Kjo dëshmon, se e Sotmja, rrjedha e Demokracisë po shemb konjukturat e klisheve politike tradicionale. Qytetarët janë zhgënjyer nga qeverisjet dhjetëvejçare të partive tradicionale, ndaj kërkojnë personalitete jashtë politikës, për t’u besuar Fatin e tyre!
Edi Rama, si kryetar i PS dhe kryeministër, ka instaluar në Shqipëri një Sistem Zgjedhor, që vret çdo elementë demokratikë të përfaqësimit të votuesve në Parlament dhe në Pushtetin Vendor.
Në Shqipëri, me Kodin Zgjedhor që ka instaluar Edi Rama, mund të bëhen deputetë dhe kryebashkiakë, çdo person edhe nga Bota e Krimit, nëse kryetari I Partisë e përzgjedh dhe e rendit të parin në Listat e Mbyllura të Kandidatëve.
Në Shqipëri, me Kodin Zgjedhor që ka instaluar Edi Rama, votuesit shqiptarë PËRJASHTOHEN DHE MOHOHEN nga e Drejta Sovrane, që ata të përzgjedhin dhe të votojnë drejtpërdrejtë kandidatin që duan ata t’i përfaqësojë në Parlament, apo në Pushtetin Vendor.
Në Shqipëri, me Sistemin Zgjedhor që ka instaluar Edi Rama, kurrë nuk fiton as për deputet, as për kryebashkiak, as për President i Shqipërisë ASNJË KANDIDAT I PAVARUR nga Partia!!!
Në Shqipëri, deputeti i Edi Ramës, Ervin Bushati, pikërisht mbrëmë, deklaron me mburrje, se “Partia Demokratike do të zhduket në Shqipëri….”.
Nuk është thjesht që deputeti i kryeministrit Rama i demonstron Popullit MUSKUJT e Pushtetit, DUKE DEKLARUAR Zhdukjen e një partie që është Opozita e Pushtetit. Është MENTALITETI i Arrogancës politike të pushtetarëve ndaj Demokracisë.
Kryeministri Rama, edhe pse është personi që Kriminalizoi Parlamentin, dhe Pushtetin Vendor, duke bërë deputetë dhe kryebashkiakë persona me rekorde kriminale, nuk denjoi që t’i kërkonte falje publike popullit, edhe atëhere, kur KQZ-ja u hoqi mandatin deputetëve dhe kryebashkiakut socialist, pikërisht për rekordet kriminale.
Në Demokraci, ai kryeministër, që bashkëpunon me Krimin për të bashkëqeverisur, ai kryeministër që bën deputetë dhe krybashkiakë persona me rekorde kriminale, NUK MUND TË KETË MË VOTBESIMIN TË QEVERISË!!!
Si mundet, atëhere, që Kryeministri Edi Rama t’u thotë akoma shqiptarëve, që ende aspiron integrimin në Bashkimin Europian? A mundet që Bashkimi Europian mund të ketë partner politik, një kryeministër si Edi Rama, që kriminalizoi Parlamentin?
Ambasadorja e BE në Tiranë, Vllahutin, haptazi është bërë sponsorja politike e kryeministrit Rama, në dëm të vlerave, standarteve demokratike të Bashkimit Europian, derisa merr pjesë bashkarisht me kryeministrin Rama në aktivitetet e tij politike, ndërkohë, që Opozita është 81 ditë në Protesta dhe nuk merr pjesë në Zgjedhje Parlamentare.
Ambasadorja Vllahutin, me sjelljen e saj politike në Tiranë, nuk mund të mishërojë dhe të përfaqësojë dot vlerat dhe standartet e Demokracisë Europiane, derisa kurrë nuk mbështet Protestat e Opozitës, përballë qeverisë së korruptuar dhe të kriminalizuar!!!
Ambasadorja Vllahutin me qëndrimin e saj dy standartesh në Tiranë, është thejsht një nëpunëse e emëruar në Tiranë nga Teknokratët politikë të BE, por nuk mund të përfaqësojë dot Demokracinë Europiane. Ambasadorja Vllahutin nuk ka denoncuar asnjëherë, kriminalizimin e Parlamentit nga kryeministri Rama. Ambasadorja Vllahutin nuk ka denoncuar asnjëherë as Canabizmin e Shqipërisë, ku përgjegjësi politik është Qeveria e Kryeministrit Rama.
Një ambasadore e Bashkimit Europian edhe mund të korruptohet nga Krimi dhe korrupsioni i një kryeministri, POR KY KRYEMINISTËR NUK MUND TË KORRUPTOJË DOT VLERAT DHE STANDARTET E DEMOKRACISË EUROPINAE!!!
Pushtetarët e sotëm në Shqipëri duan të tkurrin Demokracinë, për të instaluar Diktaturën e tyre politike.
Shikoni sjelljen e Kryeministrit Rama përballë Protestës së Opozitës. Edi Rama është i vetmi kryeministër në Europë në 2017, që këmbëngul se mund të zhvillojë zgjedhje parlamentare pa OPOZITËN.
Një kryeministër (si Edi Rama) që këmbëngul të zhvillojë zgjedhje parlamentare pa Opozitën, ​a mund të ketë Vullnet Politik të Integrojë Shqipërinë në Bashkimin Europian?
Bashkimi Europian a mund të pranojnë të anëtarësojnë në Demorkacinë e tyre një shtet, ku sundon Monizmi, që instalon Edi Rama?
Kryeministri Rama, me ambicien e tij pa kufi për Pushtet Absolut, kurrë nuk mund të ketë vullnet politik, që Shqipërinë ta integrojë në Bashkimin Europian.
Kryeministri Rama, derisa bashkëqeveris me Krimin dhe Korrupsionin, kurrë nuk mund të dëshirojë Demokracinë Europiane.

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*