Lahtar! Po na vjen vdekja nga superbakteret që kanë fituar imunitet. 700 mijë të vdekur deri sot

Sot është mbledhur në alarm Organizata Botërore e Shëndetit për problemin e madh të superbaktereve. Tashmë ato kanë dalë nga kontrolli dhe po vrasin në mënyrë sistematike njerëz të pambrojtur.

Sipas OBSH në vitin 2050, rreth 10 milion njerëz në botë do të vdesin nga këto monstra.

Por ç’janë superbakteret? Në fakt ata i ka prodhuar, për fat të keq, njeriu. Nga mbipërdorimi i antibiotikëve, mikrobe të ndryshme janë përshtatur dhe kanë krijuar imunitet ndaj ilaçit. Kështuqë nuk ka asnjë mundësi që të luftohen më sot.

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*