NJE LETER E TAHIRIT, NE SHKELJE TE LIGJIT, VLEN MBI 50 MILON EURO. Nga Dritan KABA

(megjithese eshte komplet antikushtetues)
Ministri Tahiri i ka bere nje leter shoqerive qe disponojne karburante te shitjes me pakice ku i kerkon te marrin masa shtese te sigurise duke vendosur sistem kamerash, sinjalizimi dhe automate elektronike te shitjes se karburantit. Nje skandal i permasave te mbi 50 milione eurosh.
Tejkalim absurd i ligjit, pavaresisht asaj qe mendoj une per ligjin, qe eshte ne kundershtim te plote me kushtetuten.
Ligji e ka te saksionuar qarte, vetem per subjektet qe i kane ndodhur ngjarje kriminale, jo pergjithesim te situates per te gjitha subjektet.
Tani, bizneset qe flejne gjume, bashke me shoqatat e tyre, te paguajne kostot e mosreagimit te tyre.
Ligji e shpreh qarte pas analizes se riskut, nominalisht per cdo subjekt, dhe jo konstatime te bera ne grup.
Ministri nenshkruan nje letergrabitje, ende pa nxjerre aktet nenligjore qe duhet ta shoqerojne ligjin qe ai te behet funksional. Nuk di si ta shpjegoj kete nxitim antiligjor. Cdo kush t’i vendose vete emrin.
Spas nje llogaritje te perafert vlera qe duhet te shpenzojne bizneset e karburanteve eshte mbi 50 milion euro, kjo me kursim.

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*