Prsidenti i Komisionit Europian parashikon luftë në Ballkan

Deklarata të forta kanë ardhur nga Jean-Claude Juncker, presidenti i Komisionit Evropian. Ai ka paralajmëruar vendet që janë inkurajuar nga Britania dhe duan të kopjojnë Brexit, duke argumentuar se një shkatërrim i BE-së mund të shkaktojë luftë në Ballkanin perëndimor.

Juncker ka thënë  se është e rëndësishme t’i ofrohet vendeve të rajonit një perspektivë e anëtarësimit në BE: “Nëse i braktisim ato vende,- Bosnjë Hercegovinë, Serbine, Maqedoninë, Shqipërinë, të gjitha ato vende – ne do të kemi luftë përsëri”, tha Juncker Juncker foli për tensionet në marrëdhëniet transatlantike dhe ndikimin negativ të Brexit. Ai e përshkroi atë si një “tragjedi” me pasoja.

 

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*