Shitësi i ajrit (dhe fiqve) Erion Veliaj prin fushatën e rilindjes. Nga Indrit HOXHA

Këta bolshevikët kanë filluar fushatën. Lali me atë entuziazmin revolucionar prej komisari të kuq po na përuronte sot ngrohjen tek shkolla “4 Dëshmorët”. Kuptohet që “fajin e ka Saliu” – thotë deputeti që Lali kishte marrë me vete për tellall.

Gallata është se pikërisht kjo shkollë rikonstruksionin e ka mbaruar në majin e vitit të shkuar. Por meqë Lal’ Erit, kryetarit të Bashkisë, po i tunden këmborët e Sorosit dhe presioni brenda vet PS – së, na ka dalë e po bën fushatë ku të mundet; ndan salçiçe e vezë për të pastrehët e gjetur rrugëve në acar, ve pllaka rrugëve…e sot, pas akuzave mbarëshqiptare për mungesën e ngrohjes si shkakun e vërtetë të ndërprerjes së mësimit, na del me dëshmitarë, po nga rilindja , për të na treguar se shkollat kanë ngrohje që ç’ke me të.

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

1 Comment

  1. O po kto jane gemjeshtare kalibri more ,
    kalamajt kishin thare e ngrire si na hedh hi syve ky kucovar i ndyre .Po ku jeni o popull idjot kerkoni ye drejtat tuaja

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*