Skandal, një recetë elktronike që jep mjeku ka koston 15 euro!

Receta elektronike e cila është future në sistem kohët e fundit është me vlera marramendëse. Për recetën elektronike ish Ministr i Shëndetësisë, Ilir Beqja ka akorduar një fond prej 7 milion euro për 36 muaj. Përveç faktit që këto receta kanë vënë në vështirësi mjekët ajo që është më skandaloze është kostoja e një recete. Për çdo pacient i cili vizitohet kosotoja e një recete është me vlerë 15 euro. Ndërkohë që ilaçet e përshkruara nuk e kalojnë vlerën e 500 lekëve. Totali i recetave që një mjek përshkruan në ditë është 20 të tilla, vlera e të cilave arrinë në 300 euro. Kjo është kosotoja ditore që një mjek shpenzon në ditë vetëm për një komand nga klinika në farmaci. E gjithë kjo kosto paguhet nga taksat tona. Ndërkohë që pot ë ishte shmangur ky lloj sherbim i panevojshëm dhe këto para të kishin shkuar në shërbim të të sëmurëve me kancer shumë jetë mund të ishin shpetuar.

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

1 Comment

  1. O po tallin bythen me ne nqs te kabsru karta e shendetit e cila eshte e vlefshme per nje vit te japin nje cop leter bakalli per 2 muj nje leter bakalli medet ne dore te kujt kemi ra

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*