Suksesi i moratoriumit të gjuetisë. Ja ç’do gjuajnë shqiptarët

Moratoriumi i gjuetisë, sipas ministrit të Mjedisit Lefter Koka, ka dhënë rezultate të mira.

Në fakt, si pasojë e këtij moratoriumi është shpëtuar jeta e dhjetra gjuetarëve të cilët mund të kalonin kohë e pa kohë në parcelat me hashash, pikërisht në ato zona ku ka më shumë lepuj, dhelpra, thëllënxa e shpend të tjerë.

Sipas rilindjes, gjuetarët i kanë të gjitha mundësitë të ushtrojnë sportin e tyre me kapakë plastikë, me balona tabake , dronë e fluturakë të tjerë dhe në vend të çifteve të përdorin llastiqe. Kjo për qejf. Po të duan të bëjnë ndonjë punë, mund të shkojnë bashkë me çiftet aty ku gjuanin dikur, për të ruajtur “të mbjellat” me armë në dorë

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*