Surpriza e 7 marsit. Ja ç’i bënë mësueses nga Kurbini sot

Ndonëse është mësuese e ciklit të ulët, por Valentina ka mbi supe plot 35 vjet jetë me nxënësit, ndërsa 56 vjeçarja nuk e priste këtë surprizë nga bashkëshorti i saj Frani një intelektual ndër vite që i shërben sektorit bujqësor. Agronomi me përvojë në Kurbin ka preferuar të surprizojë Valentinën bashkëshoreten e saj, sikurse dhe drejtoresha e shkollës në Laç shkollë e cila ruan mbresa si nga personeli i mësimdhënjes ashtu dhe nga titulli i mësuesit këtë logo e cila shkollë e mban me përkushtim. Shkolla Gjon Gjoni me numërin më të madh të nxënësve dhe personelin e mësuesve më profesionalizëm si dhe përkushtim janë bashkëngjitur Franit bashkëshortes së Valentinës në këtë përkushtim si mësuesja më e përkushtuar, madje ndër figurat e mësimdhënjes në shkollat e Kurbinit. Stafi i mësuesve të shkollës 9 vjeçare të Laçit preferuan të sjellin emocionet në saj të eksperiencës së Valentina Ndojt, e cila tashmë i përkushtohet nxënësve të cilklit të ulët dhe konkretisht të klasës së parë aty ku dhe ndodhen fëmijë që Valentina ndjen kënaqësinë për t’ju shërbyer kësaj shtrese ndojnëse prioritetet e saja kanë kapërcyer kohrat, por kjo mësuese e cila e konsideron vetveten si nënë e këtyre fëmijëve, si prindër, si dhe pjesë e kontigjentit të mësimdhënjes nga armata e mësuesve të Kurbinit. Valentina Ndoj në këtë 7 mars është befasuar nga ajo çka është dhuruar nga bashkëshorti i saj Frani si dhe pjesa e stafit të mësuesve të shkollës dhe konkretisht nga Mirela Gjinaj drejtoresha e shkollës ” Gjon Gjonaj” ashtu dhe nga Nikoll Balozi mësues, si dhe pjesa e stafit të mësimdhënjes të kësaj shkolle model në Laç. Koleget e Valentinës si dhe nxënësit e shkollës, në klasën e saj kanë interepretuar poezi enkas për një legjendë e cila vjen si model në prejadën e diturisë mbase ku ka lindur dhe shtatë marsi në Kurbin, aty ku dhe sipas dhe dorëshkrimeve që mban këtë emër. Valentina mbase ka një projekt nga institucionet e kulturës për t’u bërë ndër emrat e shquar të dijes së këtij qyteti me histori. Përpos historisë së saj si mësuese prej më shumë se tre dekatave, Valentina ka patur stërmundim në moshën e saj rinore si mësuese në shkollat e thella të malësisë së Kurbinit, duke sakrifikuar me orë të tëra rrugë në shërbim tek të vegjlit, obligim i saj, ndonëse ishte nga shtresat e persekutuara të atij sistemi.
Fundi i bashkëbisedimit
Shkruani një mesazh …
 
Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*