TE RINJTE NE POLITIKE! Nga Gent KAPRATA

Pervecse nevoje demagogjike e kastes per te manipuluar masat votuese se ajo eshte duke u rinovuar, ka nje dimension te forte e te fshehur te trashgimnise.
Per 27 vjet kaska drejtoi vendin nepermjet politikaneve/dosje. Ajo promovonte ne poste drejtuese njerez me dosje te sigurimit te shtetit ne sistemin komunist. Keta merrnin urdhera direkt nga kasta per cdo veprim apo vendimarrje politike e administrative dhe nderkohe benin edhe ndonje pasuri per vete. Nese, per ndonje rastesi politikanet-dosje guxonin te dilnin nga skenari qe i kishte percaktuar kasta, cuditerisht mbuloheshin nga dosjet e tyre te sigurimit te shtetit dhe/ose te korrupsionit.
Sot kasta vlereson se ka nevoje per nje ndryshim te forte te politikaneve- dosje, mirepo, gjendet ne siklet sepse ndryshe nga keto 27 vjet ata nuk mund te gjejne me te rinj ne moshe por me dosje ne sigurimin e shtetit. Keshtu qe, kane gjetur menyren me pak te kushtueshme per ta. Ata po promovojne femije ne politik, per te perfituar nga infantiliteti I tyre, nga mungesa e shtylles kurrizore dhe nga nevoja e ketyre ‘njerezve te rinj’ per konsum. Kjo e fundit eshte shume e rendesishme dhe productive per kasten, ne kete shoqerine tone konsumiste. Pas promovimit kasta do ti drejtoj me shpejtesi keta njerez ne vendimarrje korruptive, cka do krijoje klasen e re te politikaneve- dosje te korrupsionit, e cila do drejtoj Shqiperine per 25 vjet te tjera.
Ky eshte rregulli I ri, qe si cdo rregull ka perjashtimet e tij. Nje nder keto perjashtime eshte qe ndonje nga keta politikane eshte shume I vetedishem qe sot per rolin e tij, sepse ka qene prezent kur emri i tij ne liste eshte paguar me para’!

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*