Tosi me timon, Veri me tepsi dhe Edi me të dyja. Nga prof.ass.dok Koçi FOSI

Tosi ka qenë një djalë shumë i mirë, prej një familjeje të ngritur, që kishte fiksim timonin. Edhe kur u rrit e u bë i madh, Tosi dilte tek Libri Universitar me një gjë të rrumbullakët në dorë e ia bënte me gojë:

– Pyyyyy! Brrëm, brrëëëm! MmmMMMM

..madje Tosi i binte edhe burisë:

– Ty tyyy! Hape rrugën!! Brrmmmmmm!!!

Dhe në dorë kishte gjithnjë një timon, o prej teli të rrumbullakosur, o prej druri. Ç’të gjente. Mjafton që në fantazinë e tij ajo gjë e rrubmullaktë të kish formën e një timoni dhe ai të bënte xhiro në trotuaret rrotull Bllokut si i vetmi timonier.

Ndërsa Ver Llapa, edhe për neps edhe për bast, ka ngrënë me katër çapa një tortë të madhe, nga ato 100 lekshet dikur. Edhe Veri i vetëm! Të gjithë tepsinë me tortë për vete.

Të dy këta personazhë të dashur e të famshëm për Tiranën mu kujtuan sistematikisht këto ditë, kur Edi Rama do gjithë timonin dhe gjithë tepsinë për vete. Për koinçidencë, Verin e ka patur komshi në lagjen ku është rritur, ndërsa Tosin, komshi ke daja Spiro.

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*