Zbulohen kushtet e Merkelit. Ministri i saj tek Edi Rama në 17 nëntor.

Ministri Federal i Bujqësisë në qeverinë Merkel zoti Christian Schmidt deklaron ne Televizionin publik gjerman ARD pas vizitës në Tiranë në 17 nëntor 2016
Teksti i ARD:
Schmidt: “Vendet importuese te kanabisit janë ato të Bashkimit Europian; domethënë problemi vjen direkt tek ne. Këtë problem duhet ta luftojmë së bashku. Prodhimi e tregtia e drogës nuk na duhet në BE.”
Ministri i Bujqësisë ishte në një farë mënyre emisari i kancelares Angela Merkel në Tiranë për të përgatitur vizitën e shefit të qeverisë Edi Rama në Berlin ditën e hënë. Mesazhi kryesor i tij ishte se çelja e e negociatave për antarësimin në BE mbeten të lidhura me kushte.
Schmidt: “Komisioni Europian ka shënuar disa përparime në Shqipëri por ka dhe gjëra që duhet të sqarohen si gjendja e korupsionit. Ne kemi edhe shqetësimin e pergjithshem të rreziqeve nga jashtë Europës….”
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1328524363854013&id=152421281464333

Albanien EU-Beitrittsgespräche

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*